Inkvarteringskoncept som möter naturturismens inriktning på ekologi och upplevelser 

Vuolas housing in snowy forest with northern lights.

Case - Publicerad 20.12.2018

I Vuolas-inkvarteringen förverkligas de bästa sidorna av stugliv, hotellövernattning och naturvistelse. Med de av Celt Ab tillverkade lägenheterna, gjorda av korslaminerade massiva träskivor, möter man naturturismens krav genom att kombinera industriellt träbyggande och högklassig arkitektur.

För de som övernattar i Vuolas-lägenheterna kan det erbjudas hotellrumsklassens standard med kvalitativ finish. Tack vare de stora fönstren kan man i inkvarteringen erfara naturupplevelser genom landskapen som strömmar in.

Vuolas-husens stomkonstuktioner utgörs av CLT (Cross Laminated Timber) eller korslaminerad massivträelementskiva. CLT fungerar som bärande och isolerande konstruktion, samtidigt som ångspärr och synlig yta på in- och utsidan. Vid sidan av landskapen kan övernattaren samtidigt njuta av träytornas lugnande inverkan och fina akustik. Den energieffektiva CLT-stommen andas, vilket garanterar en bra inneluft.

Flexibilitet i inkvarteringskapaciteten

Fyra Vuolas hus vid en sjö.

Med  Vuolas-husen är det möjligt att öka platserna för inkvarteringen stegvis. Lägenheterna tillverkas i fabriken så de är klara att ta i bruk, byggandet är kostnadseffektivt och snabbt. Då man bygger i naturens sköte är det viktigt, att grunden är en lätt konstruktion och att husen kan flyttas och att deras mått passar för transporter.

Urval med alternativ för olika inkvarteringsbehov

Två Vuolas hus i fjällen.
Vuolas-kollektionen innehåller nio till olika användningsändamål och förhållanden lämpliga typer av lägenheter.

Största delen av kollektionens produkter är lämpliga för året runt bruk och deras utrustningsnivå kan väljas enligt behov. Vuolas-lägenheterna är utrustade till en nivå som motsvarar hotellrum av god klass, med element från fritidshus. ECO-modellen är planerad till en miljö där det inte finns vatten, avlopp eller el tillgängligt. Modellen är utrustad med bland annat gasspis och solpanelsystem. Camp-modellens inkvarteringsmoduler är däremot lämpliga enbart för sommarbehov till exempel på campingområden.

Förbundet för Finländskt Arbete har beviljat för Vuolas-modellerna (på finska) Nyckelflaggan-märke samt Design from Finland -märket som bevis för finländskt arbete och formgivning. Alla Vuolas-modeller tillverkas i serieproduktion i Celts fabrik i Valkeakoski.

 

Kontakter och tilläggsuppgifter:

Markus Katainen, Försäljning och marknadsföring, Celt Oy
e-post markus.katainen@celt.fi, telefon 045 221 4599

Celt Oy tillverkar volymelement och storelement med  massivträstomme för bostadsbyggande i Valkeakoski. Tilläggsuppgifter: www.celt.fi

 

Artikeln är publicerad på finska 20.12.2018.

 


Läs följande artikel: Sammandrag av skärgårds- och insjöturismens bästa turist... »